دټولني بنسټ ايښونکی : محمد جان باوري             تاسيس : دکب مياشت ١٣٦٩ کابل، افغانستان               د افغانانو لپاره تاريخي ، کلتوري او پوهنيزي ليکني           


   
 
 
Salaam Afghaanse Culturele Gemeenschap in Nederland

Over de

  Salaam Afghaanse Culturele Gemeenschap in Nederland

Geachte heer/mevrouw,
Twaalf jaar geleden werd in Kabul de Salaam Afghaanse Culturele Gemeenschap( Salaam betekent groet of hallo ) op gericht. De Salaam Culturele Gemeenschap wilde de Afghaanse taal en cultuur behouden en ontwikkelen, na een lange periode van bezetting door het Russische leger. Helaas waren de problemen in het land na het vertrek van het Russische leger niet voorbij. Eerst kwam de Mudjaheddin en later de Taliban aan de macht. Door de oorlog zijn verschillende leden van de Salaam Afghaanse Culturele Gemeenschap gevlucht. Deze leden wonen nu in verschillende landen, waaronder Nederland. De Salaam Afghaanse Culturele Gemeenschap is op dit moment dan ook actief in en vanuit verschillende landen.

In Nederland is de Gemeenschap actief vanaf 2000, met mij als cordinator. De drie voornaamste taken van de Salaam Afghaanse Culturele Gemeenschap in Nederland zijn:

-- Reageren op culturele gebeurtenissen in Afghanistan.{ bijv. de vernietiging van de Boeddha beelden}

-- Financieren van wetenschapplijke en cultureel publicaties geschreven door Afghaanse schrijvers.

-- Publiceren/uitgeven van eigen werk.

Rasul Bawary   

بېرته شاته

Webmaster[at]Salaamtolana.orgDesign by: Benawa Network Copyright © SalaamTolana.org 2006